Destino (2003)

Scurt metraj conceput de Salvador Dalí si Walt Disney. Cei doi au discutat despre proiect pe la 1945, Dalí chiar a lucrat la storyboarding timp de 8 luni, dar din cauza razboiului nu au mai avut bani asa ca au renuntat.

Proiectul a fost redescoperit la sfarsitul anilor ’90 pe cand se lucra la Fantasia/2000 (1999). S-au gasit storyboardurile si s-a facut filmuletul. La sfarsit, printre credite, sunt si imagini care, cred eu, fac parte din storyboardul facut de  Dalí. Cred ca este o distanta destul de mare intre ce a vrut el sa faca atunci si ceea ce a iesit, dar asta avem. Ne uitam la asta pe care il avem.

Cu toate astea, e plin de simboluri. Filmul spune povestea lui Cronos si a unei femei, si cum ea danseaza si el se uita la ea. Dupa aia sunt despartiti de un zid, e ceva deosebit. E, intr-un fel, ca Fantasmagorie (1908), adica toate se transforma din una in alta, se topesc, se distrug, se transforma, numai ca mai complicat.

Vizionare placuta:

3 comments

  1. Mircea

    Complex domnule!
    Ma pune pe ganduri. Trebuia sa inteleg ceva ce nu am inteles? E ceva anume ce trebuie sa urmaresc in filmul asta? As I said, complex. O sa ma mai uit la el.

  2. Mircea

    Ar fi prea complicat de facut treaba asta online.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: