Futurama s06e24-25

Doua episoade care nu depasesc starea in care, pentru mine, se afla Futurama in momentul acesta. Stiu ca ma repet, dar ultimele episoade  nu ies in evidenta cu prea multe. Personajele nu par sa mai aiba substanta sau personalitate. Nu mai sclipesc, fiecare in culoarea lui, cum o faceau alta data.

Inteleg, oarecum, trimiterile la prezent (2011) si diversele chestii care sunt in trend (in 2011), dar asta nu e ceva deosebit pentru ca asta face toata lumea care face un film despre viitor. Sper ca viitorul (get it?) sa fie mai stralucit.

Cu toate astea, episoadele acestea, 24 si 25, au parti mult mai bune ca multe episoade pe care le-am vazut in ultimul timp. De exemplu atentia pusa pe relatia, care iti incalzeste putin sufletul, dintre Fry si tatal sau e un punct forte a episodului 24. Dar iarasi nu iese din formatul incercat si de Simpsons in cei 22 de ani ai lor. Cu toate acestea firul narativ si finalul sunt destul de bune si intortochiate, dar par fara suflet. Matt Groening pare obosit.

Episodul 25, Overclockwise, este insa putin peste medie. Povestea este complexa, anume Cubert ii face overclocking lui Bender si Leela se gandeste la relatia ei cu Fry. Bender devine un supercomputer cunoscator de toate, si le arata viitorul celor doi intragostiti. Per total putin mai bine, chiar daca povestea de dragoste pare putin neluata in serios, deci ridiculizata. Firul pe care merg este foarte subtirre. Astept urmatorul episod.

Problema mea cu serialul acesta este chiar aici. E atat potential in ideea acesta. Primele sezoane au fost foarte bune, culminand cu Roswell That Ends Well, care pentru mine e cel mai bun episod din serie. Sa explic legatura.

Episodul 1 din sezonul 4, este un amestec de umor si filosofie, calatorie in timp inainte si inapoi.Pe langa asta aflam ceva din trecutul lui Fry, anume ca este propriul bunic. Ideea aceasta mi se pare extraordinara si este posibila numai si numai in Futurama. Un episod de genul acesta a facut din Futurama un serial cu un numar imens de fani, faptul ca era diferit dar si complex si inteligent. Recent, Futurama este doar umor, putina inteligenta, multe trimiteri la star wars si lipsit substanta.

Dar mai urmeaza un episod, 26, si sunt curios tare cum au de gand sa il termine. Cum oare au de gand sa lase povestea pentru noul sezon, pentnru ca va si si un sezon 7.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: